Pentru a trata in mod natural arsurile solare exista cateva ingrediente care pot ajuta la calmarea pielii.
- Lavanda
Lavanda este cunoscuta pentru proprietatile sale calmante, antiinflamatoare si vindecatoare. Se poate inlocui lavanda uscata cu ulei esential de lavanda.
- Ulei de galbenele
De obicei, uleiul vegetal de galbenele este utilizat pentru a trata pielea iritata. In cazul unei arsuri solare, sunt benefice proprietatile sale vindecatoare si calmante. Continutul sau de caroten si vitamina A va ajuta la restructurarea pielii.
- Lapte degresat sau iaurt
Daca arsurile solare sunt usoare, pielea trebuie doar sa fie calmata si reimprospatata. Proteinele din laptele degresat sau iaurt au un efect calmant, iar fermentii lor lactici au proprietati antiinflamatorii.
Se poate aplica un strat gros de iaurt simplu pe piele si se lasa sa stea timp de 15 minute inainte de a curata cu putina apa sau apa florala.
- Argila rosie
Argila rosie este un puternic antiinflamator si un excelent agent de vindecare. Bogata in minerale (magneziu, potasiu), stimuleaza circulatia sangelui si repararea pielii.
- Aloe vera
Sunt cunoscute virtutile digestive ale sucului de aloe vera, dar folosita sub forma de gel, aceasta planta are proprietati incredibile de vindecare si hidratare. Aloe vera face minuni pentru calmarea arsurilor solare, deoarece contine aminoacizi (7 din 8 esentiali, 11 din 14 secundari) esentiali pentru regenerarea celulelor pielii si enzimelor antiinflamatorii.
- Otetul
Otetul hidrateaza pielea si calmeaza iritatiile. Este perfect pentru ameliorarea rapida a arsurilor solare. Otetul alb si otetul de cidru de mere pot fi utilizate dupa dorinta. PH-ul otetului reechilibreaza pe cel al pielii care tocmai a fost atacat de soare si aduce o senzatie imediata de prospetime.
- Pepenele
Daca exista un pepene la indemana, trebuie neaparat folosit. Pulpa de pepene contine vitamina A, care calmeaza inflamatia, iar semintele sunt bogate in acizi grasi care hidrateaza pielea deteriorata.
- Drojdia de bere
Drojdia de bere este bogata in vitamina B, necesara pentru o piele sanatoasa, in special vitamina B9, care ajuta la regenerarea celulelor.