Implantul dentar este una dintre cele mai moderne si eficiente solutii de restaurare a danturii, iar acest lucru se datoreaza in mare parte si duratei de viata ridicate pe care acest tip de tratament stomatologic o are, dar si a ratei de succes, care este una foarte mare.
In general, dupa procedura de implant dentar, pacientii au nevoie de o anumita perioada de vindecare si oseointegrare, in care implantul se fixeaza in osul maxilarului. Cu toate acestea, exista mici sanse ca acest proces sa esueze, iar tratamentul de restaurarea dentara sa nu ofere rezultatele scontate. Cum un aport important il are si medicul care efectueaza procedura, alegerea clinicii stomatologice este un pas foarte important, motiv pentru care multi dintre cei care au nevoie de un tratament cu implant dentar in Bucuresti apeleaza la serviciile clinicii Plaza Dent.
Care este rata de succes a tratamentului cu implant dentar?
Situatiile in care un implant dentar este respins de organism, adica nu se oseointegreaza si prezinta durere si mobilitate, sunt foarte rare, de aproximativ 5% dintre cazuri. Prin urmare, rata de succes a tratamentului de restaurare dentara cu implant dentar este una foarte mare, de aproximativ 95%.
Pentru a se putea bucura insa de un astfel de rezultat, este important ca medicul dentist sa realizeze cat mai corect planul de tratament, in functie de specificul fiecarui caz si pacient in parte. De aceea, medicii de la Plaza Dent, o clinica stomatologica din sectorul 6, au nevoie de mai multe consultatii pentru un pacient, pana a ajunge in stadiul de inserare propriu-zisa a implantului.
Implant dentar in Bucuresti | clinica stomatologica din sectorul 6 | PlazaDent.ro
Care sunt cauzele de respingere a implantului dentar?
Un implant care nu este acceptat de organism este usor de observat, atat de medicii de la PlazaDent.ro, cat si de pacienti, deoarece este insotit de durere si mobilitate. In general, dintii care nu sunt ingrijiti corect sau cei tratati gresit pot permite unui implant sa se miste.
Alti factori care pot duce la respingerea implantului sunt si fumatul, alcoolul, stilul de viata, igiena orala, deficienta de vitamina D si diabetul necontrolat.