Izolatie
Pentru o buna siguranta si stabilitate a casei, este necesar ca aceasta sa fie protejata de factorii de mediu care pot afecta locuirea corespunzatare, iar in acest sens, o buna izolatie fata de exterior este esentiala, pentru ca interiorul sa ofere conditii propice locuirii. Primul punct la care ar trebui sa ne gandim se refera la subsol, sau la beci, care trebuie foarte bine protejat de mediul umed din sol. Iata in continuare pe scurt cateva aspecte pe care trebuie sa le avem in vedere:
Proiectarea corecta a fundatiei si a peretilor subsolului
Atunci cand vorbim de o casa cu subsol, aceasta va avea fundatiile punctuale si peretii acestui nivel, precum si placa de peste subsol din beton armat, iar la exterior, peretii vor fi protejati cu materiale termoizolante, cel mai popular fiind polistirenul extrudat.
Pregatirea suportului pentru hidroizolatie
Odata ce s-au incheiat lucrarile la nivel structural pentru zona de subsol, putem trece la a ne ocupa de sistemul de hidroizolatie a acesteia. Primul pas este sa pregatim si sa curatam suprafetele care vor veni in contact cu straturile urmatoare. Pentru aceasta se va aplica o amorsa, pentru ca ulterior sa aplicam materialul hidroizolant potrivit; acesta se va amplasa atat pe intreaga suprafata orizontala a planseului, cat si pe pereti, pentru a preveni orice infiltratii de apa din zol. Acesta poate fi sub forma de folii, pelicula sau lichid, in functie de alegerea proiectantului.
Tipuri de materiale
Diversitatea materialelor hidroizolante este foarte mare, acestea pot fi membrane bituminoase, armate sau nearmate, membrane din PVC sau polipropilena sau polietilena, ori cauciuc. Se mai pot folosi cimenturi impermeabilizante sau produse lichide pe baza de polimeri. Alegerea este dificila fara consultarea unui profesionist, de aceea noi te sfatuim sa apelezi la Conduraru Grup, o firma specializata in astfel de lucrari, pe care o poti contacta consultand site-ul: http://hidroizolatii-conduraru.ro.