Alimentele verzi care tin bolile la distanta

Alimentele verzi, in special cele crucifere, joaca un rol mai important in apararea organismului impotriva bacteriilor decat se credea pana acum.

Acestea sunt capabile sa stimuleze productia de celule imune innascute sau de celule limfoide, care se gasesc in mucoasa sistemului digestiv. Aceste celule sunt esentiale pentru o buna sanatate intestinala.

1. Broccoli, unul dintre alimentele verzi care tin bolile la distanta

Broccoli este unul dintre cele mai bogate alimente verzi in vitamina C, precum si in fibre alimentare. Numeroasele sale substante nutritive si cantitatea mica de seleniu sunt eficiente in combaterea diferitelor boli. Ajuta la prevenirea problemelor respiratorii si chiar a cancerelor, in special a cancerului de san.

2. Varza. Varza este o leguma care apartine familiei Brassica. Este mai bogata in vitamina C decat portocalele. De asemenea, este bogata in vitaminele K si A, calciu si fibre.

In plus, atunci cand este gatita la aburi, poate ajuta la reducerea colesterolului. In cele din urma, cercetarile arata ca un consum de legume precum varza este asociat cu un risc mai mic de cancer de colon.

3. Creson de apa sau macris.

Cresonul este unul dintre alimentele verzi care tin bolile la distanta. Cresonul este o leguma care este responsabila pentru activarea enzimelor din organism. De asemenea, are anumite proprietati anticancerigene. Trebuie insa intotdeauna ca aceasta legume verde sa se spele bine inainte, mai ales daca se intentioneaza sa se consume cruda.

4. Frunzele de mustar

Frunzele de mustar au calitati nutritive ridicate, precum si o valoare dietetica excelenta datorita continutului caloric scazut. Sunt bogate in vitaminele A si C si sunt un excelent diuretic.

5.Napi. Frunzele de napi sunt mai bogate in vitamine (C, B1, B2, B3, B6) si minerale (potasiu, calciu, fosfor si iod) decat radacina insasi. De asemenea, acestea actioneaza ca diuretice. Acestea cresc apararea sistemului imunitar si contribuie la un bun tranzit intestinal.

6. Patrunjel. Patrunjelul este o sursa excelenta de nutrienti. Acesta contine cantitati mari de acid folic, vitaminele B si C. Patrunjelul este astfel considerat o planta digestiva care imbunatateste tranzitul intestinal si ajuta la prevenirea si ameliorarea spasmelor gastrice.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.