Din ce in ce mai multe persoane care au nevoie de ingrijiri medicale speciale au in vedere folosirea unui dispozitiv care sa ii ajute in deplasarea lor zilnica. Un carucior rulant se va dovedi dispozitivul ideal in acest sens, iar pozitia adoptata in cazul folosirii acestui carucior contribuie la confortul resimtit de pacient si chiar la recuperarea acestuia.
Folosirea unui fotoliu rulant este indicata de catre medicii specialisti si resimtita de ingrijitorii care isi dau tot interesul pentru sanatatea si starea de bine a pacientilor. O pozitie buna in scaunul cu rotile, sustin specialistii de la www.magazinulortopedic.ro , ajuta la mentinerea sanatatii si a unei stari de spirit pozitive pentru persoanele care folosesc acest dispozitiv de mers.
Cum se sta corect in scaunul cu rotile?
O pozitie cat mai buna in scaunul cu rotile are rolul de a oferi confort utilizatorilor, ajutand la reducerea punctelor de presiune de pe fese, de pe coapse, dar si din zona lombara si cervicala. In plus, aceasta pozitie le permite pacientilor sa isi optimizeze efortul printr-un consum mai mic de energie si sa beneficieze de functionalitatile scaunului rulant.
Pe de alta parte, o pozitie buna in scaun este cheia succesului pentru a se deplasa in mod corespunzator si pentru a evita presiunea pe umeri, gratie numeroaselor repetari ale gestului de miscare a mainilor. Important este ca pozitia adoptata sa fie una corecta in momentul in care persoana care il foloseste vrea sa se deplaseze, deci trebuie sa poata ajunge cat mai usor la manerele ce servesc la impingerea scaunului. Utilizatorul care este pozitionat prea jos se va confrunta cu o pozitie a manerelor mai sus decat cea a bratelor, propulsia devenind foarte incomoda.
Carucior rulant | fotoliu rulant | magazinulortopedic.ro
Cand se ia in considerare functionalitatea unui scaun cu rotile, este important ca utilizatorii sau ingrijitorii acestora sa ia in calcul factorii biomecanici, precum inaltimea si pozitia rotilor, alaturi de dimensiunea rotilor si distanta dintre axe, dar si angulatia acestora. De asemenea, se va lua in calcul si inaltimea scaunului in raport cu solul, tipul de picioare, cotiere si inaltimea sezutului. Toate acestea sunt elemente personalizabile, care pot fi ajustate si configurate pentru a obtine o pozitie cat mai corecta si mai confortabila.
Alegerea potrivita a scaunului cu rotile are loc numai in urma unei consultatii prealabile, in care utilizatorul este masurat in vederea ajustarii scaunului dupa dimensiunile proprii. In acest fel, pacientii se vor bucura de confort maxim in utilizarea scaunului cu rotile, atat in deplasarile din interior, cat si in cazul celor din exterior.