Trucuri pentru curatarea si desfundarea chiuvetei din bucatarie

Chiuveta este unul dintre locurile de acasa unde se acumuleaza cele mai multe bacterii. Adesea, din cauza resturilor alimentare mici si stagnante din jurul orificiului de scurgere chiuveta emana un miros neplacut. Iata cateva trucuri pentru a evita astfel de probleme:

Bicarbonatul de sodiu

Chiuveta va straluci daca se curata cu o suspensie de apa calda si bicarbonat de sodiu. Se lasa amestecul sa actioneze timp de aproximativ 10 minute si apoi se clateste. Pentru stralucire se poate folosi si un prosop pe care s-au pus cateva picaturi de otet de mere.

Zatul de cafea

Un abraziv excelent pentru curatarea chiuvetei de bucatarie este zatul de cafea. In primul rand, acesta elimina resturile alimentare lipicioase si petele grase. In plus, ramane o aroma placuta.

Petele de calcar de pe chiuveta din bucatarie dispar daca se sterg cu un burete inmuiat in alcool de lavanda.

O felie de lamaie amplasata pe chiuveta bucatariei alunga mirosurile rele. Se schimba la fiecare 2-3 zile.

Solutii naturale pentru desfundarea chiuvetei

Cafea macinata

Daca chiuveta este infundata si nu exista solutii speciale la indemana, se poate folosi cafea macinata. Se toarna cateva linguri in canal si dupa cateva minute se toarna 4 litri de apa fierbinte. Cafeaua macinata este utilizata pentru depuneri mai usoare in canal.

Bicarbonat de sodiu si otet

Pentru depunerile mai mari, se toarna 1 cana de bicarbonat de sodiu in chiuveta, urmata de 1 cana de otet. Se asteapta 15 minute si apoi se toarna apa fierbinte. Dupa un timp, se repeta procedura.

Solutie cu sare si otet

O alta solutie la fel de simpla pentru situatiile in care chiuveta este infundata este prepararea unei saramuri. Pentru aceasta se vor utiliza aproximativ 2 litri de apa clocotita, 5 linguri de otet si 5 linguri de sare. Solutia fierbinte se toarna direct in scurgerea chiuvetei. Aceasta solutie este ideala pentru indepartarea mirosurilor neplacute si a depunerilor de grasime.

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Acest site folosește cookie-uri. Acceptați sau refuzați cookie-urile. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor referitoare la cookie-uri, vedeți Politica de utillizare cookie-uri. Pentru alte detalii, va rugam sa accesati pagina Politică de Confidențialitate.